вторник, 22 октомври 2013 г.

ЛЕКСИКОН

И аз като Софи  /София Арнаудова - http://sophiescbox.blogspot.de/от която получих тази неочаквана покана, се зарадвах истински, защото не съм се и надявала, че този лексикон ще стигне до мен. И ето че сега пред мен са "изправени" 10 въпроса, на които с удоволствие ще отговоря....


1. От кога се занимавате с картичкоправене и кое ви накара да се захванете с хартиените проекти?
   С правенето на картички или други проекти от хартия се занимавам от много скоро. Може би някъде от февруари-март тази година. Това което ме подтикна беше забраната на детските градини за внасяне на каквито и да било лакомства за децата в градината. Ще кажете " Това пък какво общо има?" . Ами има - моето малко момиченце скоро щеше да навърши 4 годинки и съответно аз като всяка майка исках то да е щастливо и да има торта за рожденият си ден. Всички знаем, че за едно дете след като има рожден ден, то задължително има и "ТОРТАААА". И така реших че ще правя тора на детето за рождения ден от хартия. Разрових се из интернет, свалих разни шаблони, купих цветни хартии и сгънах парчетата. До тук добре, но с какво да ги украся? Така се започна........ А то имало било специални перфоратори /по-късно разбрах че се казват пънчове/, които правя пеперудки, цветенца и др. имало било печати,  мастила и т.н...... Е така се започна с една хартиена торта за дедето..


2.Имате ли си друго също толкова любимо хоби, разкажете ми за него?

   Имам си да и друго хоби, на което вече не обръщам достатъчно внимание, от както открих света на картичките. Това е риболовът. Там вече става страшно. И двама с мъжът ми сме запалени и то най-вече по джиговият риболов. И то са едни лодки, едни сонари, едни въдици и мултипликатори, силиконови рибки, воблери и какво ли още не..., та за това спирам до тук. 


3.Кое или какво успява да ви вдъхнови?

   Да си призная честно не мога точно да отговоря на тази въпрос. Всеки път различни неща ме вдъхновяват, но определено темата "сватба" ми е най-лесна и приятна. 


4.Опишете ми как майсторите картичките, как протича процесът на работа?

   Ооооо  това не знам дали въобще е възможно да се опише. Процесът при мен е без обяснение. Понякога знам точно какви хартии и елементи да използвам, в какви цветове, друг път просто стоя с часове и нищо не измислям. 


5.Каква беше първата ви картичка или първият по-интересен хартиен проект?

   Както по-горе писах първият ми хартиен проект беше тортата на Вики за четвъртият й рожден ден. 


6.Коя е любимата ви техника?

   Обичам да работя с ембосинг пудрите, но също така много обичам  шаблоните за изрязване и най-различни комбинации с тях.


7.Имате ли любими декоративни елементи?

   Обожавам рози. Всякакви розички - малки, големи, бели, черни, розови, лилави - всякакви. И почти на всяка картичка присъстват.


8.Обичате ли да експериментирате при правенето на картичките- например при декорацията или в техниките, разкажете ми за някой такъв случай?

  Обичам да експериментирам. И все по-често ми се случва и да си призная оставам доволна от резултат. В началото въобще не смеех да правя каквито и да било опити за експерименти /като ще има клонче или листенце то трябва задължително да е зелено/, но сега вече си позволявам разни волности..  Обичам да експериментирам по отношение на цветовете, отколкото по отношение на техниките.


9.Как възприемат околните вашето хоби?

  Мисля добре. Всички около мен ме подкрепят и харесват нещата които правя, дори на моменти ми дава съвети или по-скоро ми казват кое или какво точно не им харесва.Това ме радва защото по този начин си изграждам представа за това какво искат хората от една картичка /до колкото мога разбира се/ Семейството ми ме подкрепя изцяло, нищо че на мъжът ми често му се налага да готви  /да си призная/, докато ние с Вики правим картички.


10. Успявате ли да съчетаете полезното с приятното- например работа и семейство с хоби или все не ви стига времето?

  Опитвам се да създавам някакъв баланс между едното и другото, но ми е много трудно, тъй като освен задълженията в къщи, ходя и на работа ,а и детето освен че и то прави картички, иска да излезе малко и на вън. Та често ми се налага, за да не лишавам семейството си от моето внимание, да оставам късно до посред нощ. 


Аз пък от своя страна ще предизвикам :

 /Извинявам се, че толкова малко хора ще предизвикам, но  имам малко последователи все още/
Таня - http://sunshinescards.blogspot.com/
Julka -http://julka84.blogspot.com/
Bejko - http://podnavesa-bejko.blogspot.com/
Софи - http://sophiescbox.blogspot.de


А ето и въпросите:
1.  Като каква личност се възприемате?
2.  Кое или какво беше нещото което Ви накара да се захванете с правенето на картички?
3.  С какви очи поглеждате към първите си картички?
4.  Според Вас цени ли се ръчната изработка?
5.  В какви цветове обичате да творите?
6.  Аз имам малко момиченце, което също се увлича по правенето на картички. Вие имате ли деца и правят ли те картички?
7.  Лесно ли намирате материалите за Вашите картички?
8.  Когато нямате вдъхновение, а се налага да сътворите нещо - какво правите в случая?
9.  Случвало ли Ви се е да сънувате точно как да направите дадена картичка - "от"  "до" ?
10. Най-"шантавата" картичка която сте правили?





3 коментара:

  1. Много благодаря, Рали, за отговорите, много ми беше приятно да чета написаното от теб и с интерес да разбера повече за теб, много ме изненада с риболова наистина, но знам какво е, баща ми също е запалянко по темата :) Желая ти вдъхновение и повече свободно време занапред!

    ОтговорИзтриване
  2. Софи кога успя да ги прочетеш, направо си фурия. И аз благодаря още веднъж за поканата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нещо текста ми излиза розов, което ще се опитам да поправя малко по-късно..

      Изтриване